Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Welke therapie kan ik volgen bij bindingsangst?

Bindingsangst aanpakken met hypnotherapie

Als men bindingsangst aanpakt op basis van hypnotherapie, dan gaat men hypnose gebruiken om de oorzaak van je bindingsangst te leren kennen.  De hypnotherapeut brengt je dan in een lichte trance, waarbij je nog steeds de controle over jezelf behoudt.  Men doet dit om in contact met het onderbewustzijn te kunnen komen.  In een gewone toestand is dit vaak niet mogelijk omdat ons onderbewustzijn afgeremd wordt door het rationele bewustzijn.  Via de lichte trance probeert men langs het onderbewustzijn de diepere oorzaak te vinden van de bindingsangst.  Men mag hypnotherapie niet verwarren met de hypnose zoals die vaak wordt voorgesteld en waarbij de patiënt in een diepe slaap valt.  Het is immers de bedoeling dat de patiënt bij hypnotherapie een actieve rol speelt.

Het wordt wel aangeraden om de hypnotherapie te laten uitvoeren door een gespecialiseerde therapeut.  Men kan de hypnotherapie eventueel ook thuis zelf uitvoeren aan de hand van geluidsdragers; maar hierbij is wel voorzichtigheid geboden en mag er niet op een experimentele manier omgegaan worden.

 

Bindingsangst aanpakken met EMDR-therapie

Bindingsangst ontstaat vaak als gevolg van een onvoldoende verwerkt trauma, en daar is EMDR therapie specifiek op gericht.  EMDR staat voor Eye Movement Desensization and Reprocessing.  Bij EMDR therapie wordt aan de patiënt gevraagd dat hij/zij zich concentreert op het moment dat hij/zij als meest belastend ervaren heeft in het trauma.  Dan krijgt de patiënt visuele signalen, waarbij hij/zij met de ogen de hand van de therapeut moet volgen en er worden ook geluidssignalen via een koptelefoon doorgestuurd.  Dit brengt in de hersenen dan een bepaald proces op gang waardoor men de traumatische situatie opnieuw gaat evalueren en waardoor de emotionele geladenheid zou moeten afnemen.  Deze therapie werkt doorgaans snel en effectief.

 

Bindingsangst aanpakken met NLP-therapie

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, en deze therapie is ook geschikt om het probleem van bindingsangst aan te pakken.  Bij deze therapie moet men eerst bewust worden van de manier waarop men over bepaalde zaken denkt.  Eens men beseft hoe men denkt over sommige zaken, dan kan men ook leren om anders te gaan denken; waarbij het niet alleen de bedoeling is om het denkpatroon te gaan aanpassen maar ook de diepere gevoelens en waarden.  Hierdoor moet men dan leren wat men belangrijker vindt in het leven.

 

Bindingsangst aanpakken met Bachbloesems

Ook met Bachbloesems kan bindingsangst efficiënt worden aangepakt. Door de kracht van de bloesemremedies is het de bedoeling dat de patiënt in een psychisch evenwicht komt; waardoor men zich ook fysisch beter zal voelen. De naam van deze therapie is afkomstig van Dr. Edward Bach.  Hij heeft deze therapie in het begin van vorige eeuw gelanceerd. Inmiddels heeft men al ondervonden dat deze therapie zeer efficiënt werkt om vooral emotionele problemen aan te pakken.   

 

 

Delen

Andere artikelen


Bindingsangst: for ever of zijn er oplossingen?

Bindingsangst: for ever of zijn er oplossingen?

Eerst beseffen dat je bindingsangst hebt, dan de oplossing. Je kan uiteraard nooit tot een oplossing voor bindingsangst komen, als je eerst niet erkent dat je effectief bindings ...

Lees het volledig artikel

Hoe herken je bindingsangst?

Hoe herken je bindingsangst?

Wanneer spreekt men over bindingsangst? Bindingsangst is de schrik die iemand heeft om zich aan een partner te binden.  Men heeft het gevoel dat de vrijheid zal verdwijnen als men een relatie aan gaat. Het is dan ook duidelijk dat mensen met bindingsangst erg op hun vrijheid gesteld zijn.  

Lees het volledig artikel

Hoe moet je met je partner omgaan als die bindingsangst heeft?

Hoe moet je met je partner omgaan als die bindingsangst heeft?

Eerst moet je weten wanneer je van bindingsangst kan spreken alvorens je er leert meer omgaan. Omgaan met iemand die bindingsangst heeft, is geen sinecure. Je kan een lichtje

Lees het volledig artikel

Symptomen van bindingsangst

Symptomen van bindingsangst

Bindingsangst heeft veel symptomen en kan omschreven worden als de angst om zich te hechten aan iemand uit angst om gekwetst te worden, verlaten of afgewezen te worden.

Lees het volledig artikel

Bindingsangst: welke kenmerken moet je in de gaten houden?

Bindingsangst: welke kenmerken moet je in de gaten houden?

Bindingsangst kan je samenvatten in drie kernwoorden en bijgevolg ook in drie kenmerken: twijfelen, afstoten, en geen toekomstplannen. Hieronder wat meer uitleg over wat we met ...

Lees het volledig artikel

Zijn bindingsangst en verlatingsangst familie van elkaar?

Zijn bindingsangst en verlatingsangst familie van elkaar?

Wat is het verschil tussen bindingsangst en verlatingsangst? Bindingsangst en verlatingsangst lijken op het eerste zicht twee tegenpolen van elkaar; maar toch hebben beiden veel ...

Lees het volledig artikel

Kenmerken van bindingsangst

Kenmerken van bindingsangst

Samengevat is bindingsangst dat je bang bent om je te binden, dit is merkbaar aan verscheidene kenmerken. Je bent bang om een relatie te hebben met iemand. Als je bindingsangst hebt, hou je veel van je eigen vrijheid en ben je bang deze kwijt te geraken door een relatie. Er zijn mensen die weten dat ze bindingsangst hebben maar anderen komen er tijdens hun relatie achter. Bij bindingsangst krijg je het benauwd bij het idee om altijd samen met iemand te moeten zijn en denk je aan alle dingen die je dan zult missen.

Lees het volledig artikel

Ga na of je partner bindingsangst heeft

Ga na of je partner bindingsangst heeft

Hoe kan je te weten komen of je partner bindingsangst heeft? Lees hier enkele typische kenmerken van mensen met bindingsangst.

Lees het volledig artikel

Oorzaken van bindingsangst

Oorzaken van bindingsangst

Bindingsangst is de belangrijkste oorzaak waardoor relaties nauwelijks een kans van slagen hebben en meestal stuk gaan. Bindingsangst komt evenveel voor bij mannen als vrouwen en is misschien wel één van de meest voorkomende problemen van deze tijd.
Vroeger was er veel minder sprake van bindingsangst.

Lees het volledig artikel

Is bindingsangst een aangelegenheid voor mannen?

Is bindingsangst een aangelegenheid voor mannen?

Komt bindingsangst vaker voor bij mannen dan bij vrouwen? Een specifiek gen zorgt er voor dat mannen vaker geconfronteerd worden met bindingsangst dan vrouwen. Dus niet alleen een onverwerkt trauma, een stukgelopen relatie of een gebrek aan affectie in de kindertijd kunnen bindingsangst veroorzaken  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....