Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Bindingsangst overwinnen: mogelijkheden

Bindinsangst overwinnen : mogelijkheden

Overwin bindingsangst met Bachbloesems

Bindingsangst overwinnen is mogelijk maar het vergt wel enige moeite.

Bachbloesemmix 85 helpt om:

  • bindingsangst te overwinnen
  • paniekaanvallen te vermijden
  • vertrouwen te geven en vage angsten weg te nemen

Bachbloesemmix 85 helpt bij bindingsangst

lees meer

Elisa, 21 jaar

 

Mij angsten en paniekaanvallen zijn zo goed als verdwenen! Ik mail je om mijn toestand te vertellen nu ik de Bachbloesems tegen angst genomen heb.

Wat zijn Bachbloesems?

 

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren, ...

Wat zijn de mogelijkheden om bindingsangst te overwinnen?

Bindingsangst overwinnen is mogelijk maar het vergt wel enige moeite. Deze bindingsangst is het gevoel dat je vrijheid verdwijnt wanneer je een relatie aangaat. Je partner kan nooit écht dichtbij komen. Juist op het moment dat het serieus wordt en je je kwetsbaarder voelt worden, neem je afstand of breek je de relatie af.

Bindingsangst overwinnen.

Het overwinnen van bindingsangst kan op verschillende manieren. Je kan de gebeurtenissen die ze veroorzaakt hebben, onderzoeken en de pijn die ze met zich meebrachten verwerken. Dat kan zelfs alleen of onder begeleiding.

Je kan ook een manier vinden om de angst te aanvaarden zoals ze nu is zonder naar het verleden te kijken. Je bewust worden van het deel van jou dat die angst oproept. Welke gedachten, gevoelens, handelingen horen bij dat deel? Het aanvaarden van dit deel zonder rechtvaardiging of verdringen geeft je ook het perspectief dat het slechts een deel van jou is. Daardoor kunnen andere dingen ruimte krijgen, zoals het plezier van het samenzijn, het aangaan van de uitdaging die die persoon in jou oproept.

Therapie voor bindingsangst.

Je bent je waarschijnlijk al een tijdje bewust dat je bindingsangst je parten speelt in een relatie. Je hebt erover gepraat met anderen, wat wel oplucht maar niks verandert. Je hebt het proberen onderdrukken en overwinnen, maar het werd enkel sterker. Misschien heb je zelfs je toevlucht genomen tot pillen of alternatieve geneeswijzen. Geen enkele van deze middelen schijnt echt te werken omdat de oorzaak van je angst niet wordt weggenomen.

Het bespreken van je bindingsangst met je partner is wel een heel belangrijke stap. Diens aanvaarding en steun kunnen versterkend werken en jouw gevoel van eenzaamheid verminderen. Dan komt de werkelijke behandeling van je bindingsangst. Je kan de gebeurtenissen die jouw bindingsangst veroorzaakt hebben onderzoeken en de pijn die ze met zich meebrachten, verwerken. Dat kan alleen of onder begeleiding.

Je kan ook een manier vinden om deze bindingsangst te aanvaarden zoals ze nu is zonder naar het verleden te kijken.

Algemeen.

Bindingsangst overwinnen is meer dan alleen maar praten met je partner om duidelijk te maken wat je probleem is om echt voor de relatie te gaan. Eens bevrijd van deze bindingsangst kan jij je eindelijk goed voelen in een relatie. Je kunt en durft weer een relatie aan te gaan.

 

Delen

Andere artikelen


Wat is bindingsangst?

Wat is bindingsangst?

Bindingsangst, het is een ingewikkelde zaak in een relatie wanneer één van beide partners er mee kampt. Het ingewikkelde aan bindingsangst is de vraag wat je ermee doet. Is het een oprecht probleem waar je samen aan kunt werken of een gemakkelijke smoes waarmee je partner zich vrijmaakt. Dat laatste is niet denkbeeldig. Het is nu eenmaal gemakkelijker om te schermen met bindingsangst dan eerlijk te zeggen dat je twijfelt aan de relatie.
Bindingsangst kan dus een excuus zijn, ook al neemt het niet weg dat het probleem echt bestaat.

Lees het volledig artikel

Hoe omgaan met bindingsangst?

Hoe omgaan met bindingsangst?

Omgaan met iemand die bindingsangst heeft, maakt je meestal erg ongelukkig. Maar je wil ook je partner niet kwijt. Je kan dan veel ruzie maken of je kan een manier vinden om er mee om te gaan. Je kan zeker gemotiveerd zijn wanneer ook je partner bereid is om aan zijn of haar bindingsangst wilt werken.

Lees het volledig artikel

Bindingsangst: for ever of zijn er oplossingen?

Bindingsangst: for ever of zijn er oplossingen?

Eerst beseffen dat je bindingsangst hebt, dan de oplossing. Je kan uiteraard nooit tot een oplossing voor bindingsangst komen, als je eerst niet erkent dat je effectief bindings ...

Lees het volledig artikel

Tips bij omgaan met bindingsangst

Tips bij omgaan met bindingsangst

De meesten onder ons vinden het gemakkelijk om in een relatie te zijn. Natuurlijk is het parcours samen niet zonder hindernissen, maar die probeer je samen als koppel te nemen. Jammer genoeg is dit heel moeilijk voor iemand die bindingsangst of relatie-angst heeft.

Lees het volledig artikel

Hoe herken je bindingsangst?

Hoe herken je bindingsangst?

Wanneer spreekt men over bindingsangst? Bindingsangst is de schrik die iemand heeft om zich aan een partner te binden.  Men heeft het gevoel dat de vrijheid zal verdwijnen als men een relatie aan gaat. Het is dan ook duidelijk dat mensen met bindingsangst erg op hun vrijheid gesteld zijn.  

Lees het volledig artikel

Kenmerken van bindingsangst

Kenmerken van bindingsangst

Samengevat is bindingsangst dat je bang bent om je te binden, dit is merkbaar aan verscheidene kenmerken. Je bent bang om een relatie te hebben met iemand. Als je bindingsangst hebt, hou je veel van je eigen vrijheid en ben je bang deze kwijt te geraken door een relatie. Er zijn mensen die weten dat ze bindingsangst hebben maar anderen komen er tijdens hun relatie achter. Bij bindingsangst krijg je het benauwd bij het idee om altijd samen met iemand te moeten zijn en denk je aan alle dingen die je dan zult missen.

Lees het volledig artikel

Is bindingsangst te overwinnen?

Is bindingsangst te overwinnen?

Als je bindingsangst wilt overwinnen, dan moet je dat geleidelijk aan doen. Het is noodzakelijk om eerst de bindingsangst te verminderen; en zo over te gaan tot de overwinning ervan. Hier volgen enkele tips om de bindingsangst te verminderen.

Lees het volledig artikel

Is bindingsangst een aangelegenheid voor mannen?

Is bindingsangst een aangelegenheid voor mannen?

Komt bindingsangst vaker voor bij mannen dan bij vrouwen? Een specifiek gen zorgt er voor dat mannen vaker geconfronteerd worden met bindingsangst dan vrouwen. Dus niet alleen een onverwerkt trauma, een stukgelopen relatie of een gebrek aan affectie in de kindertijd kunnen bindingsangst veroorzaken  

Lees het volledig artikel

Bindingsangst bij mannen

Bindingsangst bij mannen

Bindingsangst bij mannen kan als oorzaak hebben dat je, als man, een verkeerd manbeeld hebt. Een “echte man” hoeft geen warme gevoelens te hebben voor een vrouw of haar goed leren kennen om er mee te vrijen, hij kan altijd presteren, hij schuwt de competitie of het gevecht niet, hij huilt niet of zelden, hij is niet aangedaan als er nare dingen gebeuren, een echte man toont zijn ware gevoelens nauwelijks. Als je met deze ideeën rondloopt, is het moeilijk om een normale, liefhebbende relatie te krijgen met een vrouw. Je erkent je verlangens naar verbondenheid, warmte en genegenheid niet, integendeel het geeft je een zekere angst, bindingsangst.

Lees het volledig artikel

Hoe moet je met je partner omgaan als die bindingsangst heeft?

Hoe moet je met je partner omgaan als die bindingsangst heeft?

Eerst moet je weten wanneer je van bindingsangst kan spreken alvorens je er leert meer omgaan. Omgaan met iemand die bindingsangst heeft, is geen sinecure. Je kan een lichtje

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....