Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Bachbloesem mix 69 helpt om:

  • je geduld niet te verliezen en kalm te blijven
  • erin te blijven geloven
  • niet jaloers te worden op anderen
  • de moed niet te verliezen als het weer niet gelukt is
  • niet verbitterd te geraken
  • goed gezind te blijven
  • prikkelbaarheid weg te nemen
Meer info

Gemakkelijk zwanger worden : bepaalde koppels blijken zwanger te worden gewoon door erover te spreken. Voor ander koppels is zwanger worden niet zo gemakkelijk en moeten ze heel veel geduld oefenen. Hieronder vindt je basisinformatie over hoe zwanger te worden.


Gemakkelijk zwanger worden : de basis inzichten

Zwanger worden heeft te maken met een serie van gebeurtenissen. Ieder maand stimuleren hormonen je eierstok om een eicel los te laten. Dat gebeurt meestal rond de veertiende dag van de menstruele cyclus. De timing kan echter verschillen van persoon tot persoon en van maand tot maand. Eenmaal de eisprong is gebeurd daalt de eicel in de eileider. Dat is het moment dat je kan zwanger worden. Het eitje blijft 24 uur vruchtbaar. Gezien sperma twee tot drie dagen overleeft is het best om regelmatig sex te hebben in de periode van de ovulatie. Als de eicel bevrucht wordt gaat ze verder naar de baarmoeder en kapselt zich in de baarmoederwand. Dat ben je zwanger en stopt de menstruatie. Als de eicel niet bevrucht wordt breekt ze af en krijg je je maanstonden.

 

Gemakkelijk zwanger worden : wanneer ben je het meest vruchtbaar?

Begrijpen wanneer de ovulatie begint is één ding, het toepassen in de praktijk om zo snel mogelijk zwanger te worden is een ander ding. Het beste is een kalender bij de hand te nemen. Kijk eerst hoeveel dagen jouw cyclus heeft. Als je een regelmatige cyclus hebt van 28 dagen dan gebeurt de eisprong de veertiende dag na de start van je laatste menstruatie.

De kalendermethode is gemakkelijk en kan gewoon op wat papier gevolgd worden. Heb je echter een onregelmatige cyclus dan is het moeilijk om via de kalendermethode het geschikte moment te vinden om zwanger te worden.

De vaginale uitscheiding kan een ander hulpmiddel zijn om te bepalen wanneer de ovulatie gebeurt en wanneer dus de grootste kans is om zwanger te worden. Juist voor de eisprong kan je een verhoging vaststellen van de vaginale uitscheiding. Het is een witte, heldere vloeistof die doet denken aan eiwit. Na de ovulatie wordt de vloeistof dikker en donkerder van kleur. Het voordeel van deze methode is het een betrouwbare en accurate methode is om de periode te bepalen wanneer je gemakkelijk zwanger kan worden. Gewone observatie van de vaginale afscheiding is voldoende om het beste moment te bepalen waarop je zwanger kan worden. Het nadeel is dat het een subjectieve beoordeling is die niet altijd even betrouwbaar kan zijn.

Een ander methode die veel toegepast wordt om te bepalen wanneer je best zwanger kan worden is de temperatuur methode. Het moment van ovulatie heeft een significante verhoging van de lichaamstemperatuur. Deze verhoging kan variëren van 0,5 tot 1,6 graden Celsius. De eisprong heeft plaats gevonden als de verhoging van de temperatuur gedurende drie dagen aanhoudt. Het beste moment om zwanger te worden is twee tot drie dagen voor de temperatuur is gestegen. De basis van vergelijking is je lichaamstemperatuur bij volledig rust. Je neemt best je temperatuur steeds op hetzelfde moment, bijvoorbeeld ’s morgens bij het opstaan. Je houdt dan op papier dagelijks je lichaamstemperatuur bij en je zal vlug terugkerende patronen herkennen in de temperatuurscurve. Het voordeel is dat het een simpele en goedkope methode is. Je hebt enkel een thermometer nodig en een blaadje papier. Het is een goede manier om te zien hoe regelmatig je bent en wat het beste tijdstip is om zwanger te worden. Het nadeel is dat het niet altijd mogelijk is om je lichaamstemperatuur ieder dag op hetzelfde moment te nemen, voorla niet als je onregelmatige werkuren hebt. Bij bepaalde vrouwen is de verhoging slechts heel minimaal en is het moeilijk af te leiden wanneer de vruchtbaarste periode is om zwanger te worden.

Er bestaan ook ovulatie kits die aan de hand van de urine kunne bepalen wanneer de eisprong gebeurt. Dat wordt gedaan door de hormonen te meten die aanwezig zijn in de urine. Het is een heel betrouwbare methode maar een vrije dure.

Wil echt vlot en gemakkelijk zwanger geraken probeer dan eens de bachbloesem mix 69 zwanger worden.
 

Delen

Andere artikelen


Zwanger worden: de statistieken!

Zwanger worden: de statistieken!

Wanneer je kinderwens een feit wordt en je er voor wilt gaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden en na negen maanden die pracht van een baby in je armen sluiten. 

Lees het volledig artikel

Als zwanger worden van een tweede niet lukt!

Als zwanger worden van een tweede niet lukt!

Het is een vraag die je als mama van één kind dikwijls krijgt. Een tweede zwangerschapschap is spijtig genoeg geen vanzelfsprekendheid. 

Lees het volledig artikel

Zwanger worden van een tweeling, een verrassing!

Zwanger worden van een tweeling, een verrassing!

Van een verrassing mag je zeker spreken wanneer je te horen krijgt dat je zwanger bent van een tweeling. Toch kan het daarna wel vragen oproepen zoals de risico’s die een meerlingenzwangerschap inhoudt,…

Lees het volledig artikel

De temperatuurmethode gebruiken om zwanger te worden!

De temperatuurmethode gebruiken om zwanger te worden!

Zwanger worden is niet altijd een evidente zaak. Vaak kunnen er verschillende cyclussen voorbijgaan zonder dat je zwanger wordt. 

Lees het volledig artikel

Tot welke leeftijd kan je zwanger worden?

Tot welke leeftijd kan je zwanger worden?

Zwanger worden op oudere leeftijd houdt zeker risico’s in. Je mag het zeker als een gezondheidsrisico beschouwen en ook zo behandelen en er speciale maatregelen voor nemen. 

Lees het volledig artikel

Zwanger worden en overgewicht, kleine kans op zwangerschap!

Zwanger worden en overgewicht, kleine kans op zwangerschap!

Bij overgewicht kan het moeilijk zijn om zwanger te worden. Je gewicht kan immers een rol spelen bij vruchtbaarheidsproblemen.

Lees het volledig artikel

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier kan het zwanger worden bemoeilijken. Vooral een te langzaam werkende schildklier (hypothyreoïdie) maakt dat het zwanger worden een moeilijke opdracht wordt die ....

Lees het volledig artikel

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Je anticonceptiemiddel achterwege laten voor of tijdens het zwanger willen worden, is niet altijd een garantie om zwanger te geraken.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid of menstruatie is inderdaad mogelijk.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden en rond welke periode?

Zwanger worden en rond welke periode?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om zwanger te worden, ben je onmiddellijk bezig met de vraag rond welke periode zal het gebeuren?

Lees het volledig artikel

<< < 1 >>

Gratis persoonlijk advies voor jouw probleem?

Neem contact op met Tom en binnen 48 uur krijg je gratis een persoonlijk en vertrouwelijk antwoord.

Vraag vrijblijvend advies